Nog geen lid?
Maak hier een account !
 
 

Nieuws  

15/04/2016

Nieuwe regelgeving voor verlichting en ventilatie van arbeidsplaatsen [...]


1/01/2016

Jaarverslag van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk [...]


1/01/2016

nieuwe tarifering voor externe diensten [...]


28/03/2014

Nieuw Koninklijk Besluit van 28/3/2014 betreffende de preventie van brand in de arbeidsplaatsen. [...]


7/10/2013

KB betreffende betreffende de keuze, de aankoop en het gebruik van collectieve beschermingsmiddelen [...]


... PLUS DE NEWS

Historiek


 

 • In 1975 werd de nood aangevoeld naar niet-schoolse praktijkgerichte bijscholingen voor technici. De wortels van BNT liggen in Antwerpen waar de cursussen ingericht door de Oudstudentenbond van het TECHNICUM Londenstraat (OSBA) gegeven werden door leraars. In 1975 werden ze vervangen door cursussen op basis van NTS (later onderdeel van Elsevier), en gegeven door bedrijfsingenieurs. In het begin liepen er cursussen Industriële elektronica die al spoedig gevolgd werden door cursussen vacuümtechniek, pneumatiek, ...

 

 • Verhuis naar Antwerpen centrum: In 1989 werd verhuisd naar een kantoorgebouw aan de Bisschopstraat in het centrum van Antwerpen. In juli 1993 werd de opleiding 'Veiligheid voor Aannemers van Personeel werkzaam in de petrochemische industrie' voor het eerst gegeven. Deze opleiding, nadien verplicht in VCA, werd een zeer groot succes.

 

 • Verhuis naar de Boomsesteenweg: In 1996 verhuis naar de Boomsesteenweg: parking voor de deur, ruime kantoren en professionele lesruimten. En van hieruit werken we nog steeds verder aan het opzet van BNT: Praktijkgerichte bijscholing voor technici!
   
 • Begin 2004 begint een volgende stap in onze ontwikkeling. Vidyas wordt omgevormd tot coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk en smelt samen met het CEPS (Centre Européen pour la Sécurité). Het gaat om een strategische alliantie: de opleidingsactiviteiten van het CEPS vullen die van Vidyas immers perfect aan.
   
 • Om de activiteiten ook uit te breiden naar andere landen heeft de groep in januari 2007 de Antwerpse onderneming BNT (Bijscholing nieuwe technieken) overgenomen, waardoor we onze klanten voortaan een ruim aanbod meertalige opleidingen kunnen aanbieden.
   
 • 2011 : CRESEPT voegt zich ook bij het netwerk.
   
 • 2012 : Randstad Training sluit zich bij het netwerk en wordt Training Solutions